Slevy:

Při nákupu nad 2000 Kč - poštovné ZDARMA


Kontakt

NUTRISTAR s.r.o.
obchod@nutristar.cz

Výrobní závod a prodejna:

Masarykova 975/4
252 19 Rudná u Prahy
Tel. +420 311 610 254 
Tel. +420 721 811 323 
Provozní doba prodejny: 
po - pá: 8:00 - 15:00 hod.

Prodejna se nachází v 1. patře

Sídlo:

Starochuchelská 29/6
159 00 Praha 5
Tel. +420 724 888 727


Vstup do obchodů:


Naše další stránky:


Prodejna

Rudná u Prahy:

 


Partnerské stránky:

Fitness v Praze

Team sport - Adidas,Nike, Asics, Mizuno, Hummel

Originální parfémy světových značek za bezkonkurenční ceny

Podporuje mojeID

»
Jan NOVOBILSKÝ, Ostrava

Příprava na soutěž - 3. díl

Objemová fáze - 2. část

Po nějakém čase opět zdravím své fanoušky a čtenáře webu Nutristar.cz ! Hned ze startu jedna informace pro ty, kteří moji přípravu sledují. Někteří si určitě všimli, že momentálně není nikde vidět moje aktuální forma. Dostávám se tedy k tomu, že dieta se bude posouvat zřejmě na podzim 2014 nebo na neurčito. Chtěl jsem se zúčastnit mistrovství Evropy,  ale z finančních důvodů by nebylo možné odcestovat, ubytovat se, zaplatit si start a vše okolo toho a na republikových soutěžích už asi startovat nechci. Jsem znechucen rozhodováním na mistrovství ČR. Nějaký plán a vyhlídnutou soutěž mám vyhlídnutou na podzim, ale která to je, to se dočtete v některém z dalších dílů.

Co se týká stravy, tak se vcelku nic moc nemění. Druhy potravin zůstávají stejné.

Těstoviny,
brambory
rýže
vločky
banány
mandle
kuřecí maso
hovězí maso
vejce
sýry
tvarohy, ale i jiné

Potraviny jako například pohanka, quinoa, ryby a další jsem na chvíli vyřadil z každodenního plánu. Bílkoviny jsem opět snížil zhruba na 2g bílkovin / 1kg tělesné váhy, abych uvolnil trávicímu traktu  a sacharidy jsou v rozmezí 400 - 500g.

Příklad mého jídelníčku v tréninkový den:

1)  4:30  - 2 banány
2)  5:30  - Omeleta ze 100g vloček + 3 vejce + džem/granko na dochucení
3)  8:00  - 70-80g rýže + 100g masa
4) 10:00 - 100-120g rýže - 150g masa
5) 12:30 - 70-80g těstovin + 100g masa
6) 14:30 - 70g rýže + 100g masa
16:00 - Trénink
7) 17:30 - 35g Protein + 30g maltodextrin
8) 18:30 - 300-400g brambory + 150g masa
9) 21:00 - 250g tvaroh + trocha vloček + hrst mandlí a granko na dochucení

Doplňky stravy myslím si nemusím nějak rozepisovat. Tady zůstává vše při starém.

Proteiny
maltodextrin
různé vitamíny
minerály
glutamin
arginin
kreatin
BCAA

Plánuji ale na chvíli vysadit věci, které jsou méně důležité v objemu a to například arginin, BCAA a některé z minerálů. Ale to pouze na krátkou dobu a přidat na dávkách proteinu a dalších. K doplňkům by to mělo být vše.

Největší změna však přišla v tréninku, kde jsem začal hodně cvičit s vlastní váhou, to znamená TRX, hrazdy, bradla a trošku cvičení ve stylu kalisteniky, avšak ne přímo kalisteniky, ale jen něco na ten způsob. Tohle mi poradil jeden zkušený trenér, protože jsem chtěl stále udělat nějakou razantní změnu v tréninku a toto bude dobrá změna. Navíc mě to i baví a člověk zapojuje úplně jiné svaly než při cvičení s činkami a získává úplně jinou sílu. Trénuji momentálně jen 4x týdně. Činky jsem samozřejmě nevyřadil, stále jedu i
těžké cviky a těžké váhy. V tuto chvíli je jeden trénink silový a jeden převážně s vlastní váhou. Plánuji zařadit i crossfit. Tohle celé je také malinký důvod, že závody posouvám. Chci zjistit, co bude pro tělo lepší a použít to pak v přípravě tak, aby to bylo perfektní.

Můj tréninkový plán vypadá takto:

Pondělí: Kvadrycepsy, hamstringy, lýtka
Středa: Prsa, Ramena, triceps
Pátek: Záda, biceps, břicho
Neděle: Kruhový trénink

Zařazuji 16 sérií na záda, 15 sérii na kvadrycepsy, 14 sérií na hamstringy, 10-12 sérií na lýtka, 13 sérií na prsa a ramena a po 10 sérií na biceps a triceps. Břicho bývá různě od 10 po 15 sérií. Před cvičením si pořádně rozehřeju kloubní aparát a mezi sériemi se důkladně protahuji, obzvlášť když jedu hamstringy.

Jan Novobilský, Ostrava

14.12.2013

 


 

Příprava na soutěž - 2. díl

Objemová fáze - 1. část

Po menší odmlce od pořádného cvičení vás opět zdravím u dalšího dílu mé přípravy. Objemovou fázi jsem měl naplánovanou na 5.8., a tak se taky uskutečnilo. Musím říct, že jsem tělu dopřál opravdu kupu odpočinku. Ano, jídlo bylo docela kvalitní, avšak bez jakýchkoliv suplementů a co se týče trénování, tak tam to bylo opravdu s velkou rezervou. Dokonce za poslední 2-3 týdny jsem fitko navštívil zhruba 2x. Tělo je tedy perfektně odpočinuto a připraveno na tvrdé tréninky.

Na první tréninky jsem byl opravdu natěšený a i motivace, která mi v posledních letech chyběla, tam je. Tréninky jsou teď těžší, než byly kdy jindy předtím. Je důležité, aby si člověk určil nějaký cíl, měl nějakou vidinu, šel tvrdě za tím, obětoval tomu jiné věci, správně jedl, dostatečně spal a tvrdě trénoval.
Kulturistika není jen to, že si člověk odtrénuje a pak může dělat cokoliv. To opravdu ne. Kulturista tím musí žit 24 hodin denně. Je to životní styl, ve kterém každá maličkost hraje svou roli a obzvlášť u těch, kteří na tom nejsou geneticky dobře. Můj cíl v objemu už letos není jít ke 100 kg jako tomu bylo minulý rok, ale spíš bych si přál maximálně 90 kg, ale v o poznání lepší kvalitě.

Přejděme tedy k jídelníčku a tréninku. Jídelníček zatím nebude nějaký dietní, přece jen máme objem a já potřebuji po těch 3 měsících nabrat nějakou tu hmotu. To znamená, že sacharidy budou relativně vysoko (cca 700g) a bílkoviny na hodnotě, která mi vyhovuje přes objem a to 3 g na 1 kg tělesné váhy (v tuto chvíli okolo 240-270 g). Tuky držím nízko a tak nemám potřebu je počítat. Navíc jsou z kvalitních zdrojů. Vždy v sobotu zařadím den, kdy si dám cokoliv, tedy stravu běžného člověka.

Sacharidy, které využívám:

Rýže (jasmínová,basmati)
Brambory
Ovesné vločky
Cornflakes
Těstoviny
Ovoce (Banán, pomeranč, ananas, grep, jablko)
Granko (na ochucení)
Maltodextrin
Glukopur
Pohanka

Bílkoviny, které využívám:

Kuřecí maso
Krutí maso
Hovězí maso (např.: svíčková, zadní kýta)
Ryby (např.: Aljašská treska, treska tmavá, tuňák, losos)
Vejce
Protein
Sýr

Tuky, které využívám:

Olivový olej
Lněné semínka
Mandle
Žloutky
Rybí tuk

O stravě jsme si tedy něco řekli a teď přejdeme k suplementaci, která je také v přípravě velice důležitá. V odpočinkové fázi jsem vyřadil veškeré doplňky stravy ze svého programu, dokonce i vitamíny, tělo si od toho všeho odpočinulo a v tuto chvíli můžeme opět začít naplno využívat všech suplementů. Přiložím můj suplementační plán. Vše se liší podle toho, jakou zrovna mám směnu v práci. Pracuji totiž i v noci.

Ihned po probuzení:

10 tbl. Ecdysteron
20   g  Protein Isolate

Po snídani:

1tbl. Vápník, hořčík, zinek
1tbl. B-multiplex
1tbl. Vitamin C
1tbl. Draslík
1tbl. Megavits

Před tréninkem:

10 tbl. Arginin
5  g  Glutamin
5  g  Creatine
10  g   BCAA Drink
1 tbl.  Vápník, hořčík, zinek
1 tbl.  B-multiplex

Po tréninku:

5 g Glutamin
5 g Creatine
10 g BCAA Drink
35 g Protein Isolate
30 g Maltodextrin
30 g Glukopur
1tbl. Draslík

Před spaním:

10 g  Glutamin
1 tbl. Vápník, hořčík, zinek
1 tbl. Draslík
1 tbl. Vitamin C
1 tbl. B-multiplex

Vše využívám od firmy Nutristar, pouze draslík a kombinaci vápník, hořčík, zinek kupuji z lékárny. S doplňky od Nutristaru jsem opravdu spokojen. Nemám žádné problémy například s trávením proteinu, což jsem u některých jiných firem míval.

Nyní můžeme přejít k tréninku, ve kterém trénuji partii 1x týdně. Výjimku tvoří pouze triceps, který považuji za nejslabší partii mého těla, a proto ho zařazuji 2x za týden.

Můj tréninkový plán vypadá takto:

Pondělí: Kvadricepsy, lýtka
Úterý: Prsa, břicho, triceps
Čtvrtek: Ramena, Hamstringy, lýtka
Pátek: Záda, triceps
Neděle: Biceps, břicho

V tuto chvíli jedu spíš méně opakování, ale sem tam zařadím pro zpestření nějakou tu shazovanou sérii a podobně. Zařazuji základní cviky a cviky s volnou váhou. Kladky a izolované cviky moc nevyužívám, ale samozřejmě občas také. Jedu 3-5 cviků podle toho jak je daná partie velká. Na záda jedu až 18 sérií, u bicepsu je to třeba jen 10-12 sérií. Cviky měním každý trénink podle toho, na co mám zrovna chuť, ale tak, aby trénink dával smysl.

Vše můžete sledovat i na mé fanouškovské stránce na facebooku, kde mě najdete pod názvem Jan Novobilský - Fan Club. Můžete shlédnout například foto potravin či suplementů, které využívám a občas i nějaké to foto aktuální formy.

"Kulturista možná nemá každý den čas chodit ven. Možná se nechodí o víkendu bavit. Možná netráví svůj volný čas s cigaretou a flaškou v ruce. Možná nemá ve škole ukázkové známky. Ale má svůj sen, za kterým si tvrdě jde. Čas, který ostatní tráví venku, on tráví na tréninku a tvrdě maká. Kapky, které ostatní vypijí on ze sebe vypotí. Ale až ostatní budou na dně, tak právě on bude ten, který bude vítězit ve sportu, který miluje a pro který obětoval roky svého života."

Děkuji za pozornost a za čas věnovaný čtením dalšího dílu mé přípravy.

Jan Novobilský, Ostrava

17.08.2013

 


 

Příprava na soutěž - 1.díl

Odpočinková fáze

Zdravím všechny čtenáře webu Nutristar.cz, na kterém budu mapovat a podrobně rozebírat svoji přípravu na soutěžní sezónu 2014.

Začneme hned od poslední soutěže, což bylo Mistrovství České republiky. Po této soutěži jsem si týden prakticky užíval konec toho každodenního kolotoče a stereotypu diety. Týden jsem jedl opravdu vše, na co jsem měl chuť a cvičit jsem se vydal po nějakých 10-ti dnech. Možná bych dal tělu oddechnout daleko víc, ale mě tento styl života nebaví. Baví mě alespoň trochu dodržovat jídlo, jít si alespoň pro radost zacvičit a žít tak trochu jako kulturista. Za ten týden jsem nabral nějakých 10 kg a tuto váhu si stále držím a budu se ji snažit držet až do začátku srpna, kdy začnu objemovou přípravu.

Po týdnu odpočinku jsem najel na takovou kvalitní objemovou stravu, kde sacharidy využívám hlavně z rýže, vloček, banánů, těstovin a i jiných, bílkoviny z kuřecího nebo krůtího masa, vajec, tvarohu, sýrů, atd... Tuky se snažím moc nepřijímat, a když už, tak ty zdravé, ale budou tam určitě i ty nezdravé. Přece jen je to odpočinková fáze. Pouze se snažím o to, abych nepřibral moc tuku a šel do objemu aspoň trochu kvalitní.

Trénuji pouze 3x týdně,  kdy mám celé tělo rozděleno do 2 tréninků. Ten trénink je tak na 70%, žádné extra přemáhání, i když mi to nedá a stejně trénuji docela tvrdě. Avšak nedá se to srovnat s tréninkem v dietě či v objemu. Je to takový trénink pro zábavu, pro radost.

Suplementy teď nepoužívám vůbec žádné, ty přijdou na řadu za měsíc, kdy už se pomalinku budu rozjíždět. O těch si tedy něco řekneme v příštím díle, protože suplementace při tvrdém tréninku nesmí chybět.

Příklad mého jídelníčku v tréninkový den:

1)  4:30  - 2-3 banány
2)  5:30  - Omeleta ze 100g vloček + 2 vejce + džem/granko na dochucení
3)  8:00  - 90g rýže + 100g masa
4) 10:00 - 100-120g rýže - 150g masa
5) 12:30 - 90g těstovin + 150g sýr Cottage
6) 15:30 - Omeleta ze 80g vloček + 2 vejce + džem/granko na dochucení
17:00 - Trénink
7) 18:30 - 2 banány
8) 19:00 - 120g rýže + 150g masa
9) 21:00 - 250g tvaroh + trocha vloček + hrst mandlí

Tento jídelníček je pouze orientační, jídla obměňuji a zařazuji i jiná jídla, pouze si dodržuju přijaté sacharidy (500-600g) a bílkoviny (cca 170g). Pokud mám chuť na něco "nepovoleného", tak si klidně dám. V týdnu si také určím 1 den, kdy si dám klasická jídla běžného člověka, prostě volný den.

Kostra tréninku vypadá takto:

A) Břicho
Spodní část zad
Kvadrycepsy
Hamstringy
Lýtka

B) Záda
Prsa
Ramena
Triceps
Biceps

Zařazuji vždy 2 cviky na partii, na větší partie 8 sérií, na menší 5-6 sérií. Volím zpravidla jeden základní těžký cvik a jeden cvik izolovaný. Mezi sériemi se neustále protahuji, to považuji za velmi důležité.

Jan Novobilský, Ostrava, 22 let

23.06.2013


Osobní profil - Jan NOVOBILSKÝ, Ostrava, 22 let

Zdravím,

jmenuji se Jan Novobilský, je mi 22 let a pocházím z Ostravy, kde žiji s mojí přítelkyní, která mě v kulturistice maximálně podporuje a snáší mé nálady v dietě. Pracuji jako lakýrník ve výrobě, z čehož si hradím přípravu na veškeré soutěže.

Zde můžete vidět mé největší dosavadní úspěchy:

1. - Mistr Moravy a Slezska v juniorech do 77kg 2013
2. - Vicemistr ČR v juniorech v klasické kulturistice 2012
2. - Vicemistr Moravy a Slezska v juniorech v klasické kulturistice 2012
1. - Absolutní Mistr Moravy a Slezska ve starším dorostu 2009
1. - Mistr Moravy a Slezska ve starším dorostu nad 72kg 2009
2. - Vicemistr ČR ve starším dorostu do 72kg 2009
1. - Mistr Moravy a Slezska ve starším dorostu do 65kg 2008
1. - Mistr ČR ve starším dorostu do 65kg 2008.

Ke cvičení mě dostal kamarád už na základní škole v 15-ti letech. Po nějakých 2 letech jsem už stál v roce 2007 na pódiu na své první soutěži mistrovství Moravy a Slezska v dorostu, kde jsem obsadil 4. místo, o týden později na Mistrovství ČR 5. místo. Po těchto závodech jsem začal být opravdu nadšený. I přes špatné umístění jsem si své první závody perfektně užil a celkově dieta mi přinesla do života strašně hodně. Naučil jsem se pár věcem, které se mi teď v budoucnu hodí. Takže jsem na sobě začal hned po závodech makat a o rok později už jsem se ve stejné kategorii stal mistrem České republiky. Po celý ten rok jsem myslel pouze na jediné a to byla zlatá medaile na krku. Při každém tréninku jsem měl před očima jasný cíl. V roce 2009 mě čekal poslední rok v juniorech a tak jsem se opět nachystal na stejné závody, ovšem z nejlehčí kategorie jsem přešel rovnou do nejtěžší, kde jsem na mistrovství Moravy a Slezska vyhrál absolutního vítěze a o týden později 2. na mistrovství republiky pouze bod za závodníkem, který obsadil posléze 3. místo na mistrovství Evropy. Docela mě to i nakoplo a chtěl jsem se připravit na mistrovství světa toho roku. Bohužel jsem musel na operaci, s kterou souvisela i pauza od cvičení. S pauzou ale přišel bohužel nový koníček a to byla auta. Cvičení už bylo jen rekreační a pomalu jsem ztratil vše, co jsem vybudoval. Za 2 a půl roku jsem si řekl, že chci opět závodit a opět začít žít kulturistikou. Za velice krátkou dobu se mi podařilo vše zpátky nabrat a v podstatě narychlo se nachystat na další soutěž v roce 2012. Kulturistika pro mě opět byla všechno a tréninky byly 100%. Na závody jsem šel s tím, že chci vyhrát kategorii klasické kulturistiky juniorů. Bohužel jsem se umístil na mistrovství Moravy na 2. místě a o týden později také. Za neúspěch jsem to nepovažoval, ale řekl jsem si, že už nechci nikdy startovat za juniory v klasické kulturistice. Po měsíční pauze začala další příprava a to na mistrovství Moravy a Slezska 2013, kde jsem vyhrál kategorii do 77 kg. Měl jsem skvěle našlápnuto k triumfu na mistrovství republiky. Bohužel jsem ale pokazil formu těsně před soutěží a to mě ve vyrovnaném poli odsunulo až na 4. místo. V první moment jsem byl znechucen z výroku rozhodčích a řekl jsem si, že už nikdy nechci závodit. Za týden už se názor změnil a já si řekl, že přece nemůžu zahodit kvůli jedné soutěži za hlavu sport, který tak miluju a pro který tak žiju. Nyní si tělo na 2-3 měsíce odpočine od tvrdých tréninků a velkého množství bílkovin a poté začne naplno příprava na soutěžní rok 2014, kde mám jasný cíl a to být připravený ve formě, kterou jsem nikdy neměl a konečně opět vyhrát MČR. Podle toho, jaká forma bude na MČR budu uvažovat i o startu na některé z mezinárodních soutěží, nejspíš o mistrovství světa a zakončit tímto juniory. Vše je potřeba probrat s mým trenérem Tomášem Dubajem, kterému chci tímto poděkovat za velkou výpomoc v tomto roce. Bez něho by forma nebyla taková ani z poloviny. Mimo jiné je to mistr Moravy a Slezska tohoto roku v mužích a vicemistr republiky taktéž tohoto roku.

Věřím, že spolupráce s firmou Nutristar bude natolik perfektní, že se mé plány naplní a vše se povede tak jak má. Suplementace je velice drahá část přípravy, proto jsem strašně rád, že spolu můžeme spolupracovat. Věřím, že nezklamu a za pomocí těchto suplementů se připravím na 100%.

Co se týče mých vah, tak je to dost různé. Když jsem začínal cvičit, tak jsem měl 50kg na výšku 173cm, což bylo opravdu málo. Od přírody jsem strašně hubený a každé kilo svalu mě stojí velké úsilí. Moje objemová váha se naposledy vyšplhala na 98kg, ale nebylo to v hezké kvalitě. 24kg šlo dolů a já na závodech navážil 74kg. Nyní se snažím udržet relativně ve formě a nehnat to do žádných extrémů a takhle bude pokračovat celá moje objemová příprava. Ano, bude to objem, ale chci, aby to byl kvalitní objem a já nemusel opět shazovat takové množství váhy. Můj cíl je přijít příští rok opravdu maximálně připravený.

Myslím si, že každý, kdo dělá nějaký sport, by měl mít svůj vzor. Já mám těch vzorů více a tak vyjmenuji z každé úrovně někoho. Z profesionální scény Open kategorie je to určitě Branch Warren, v kategorii do 212 liber Eduardo Correa, ze slovenské a české scény se mi velmi líbí Vojta Koritenský, který je určitě největším mým vzorem, dále Jaro Horváth, Milan Šádek, Martin Dráb nebo i Tomáš Kašpar.

Moji přípravu budete moci sledovat jak na stránkách Nutristar, tak i na facebooku a to na moji Fan Page "Jan Novobilský - Fan Club" https://www.facebook.com/pages/Jan-Novobilsky-Fan-Club/425404644154890?ref=hl, kde se budu snažit maximálně popsat to jak se stravuji, jak trénuji, jakou suplementaci využívám, co se mi osvědčilo a co ne a objeví se i nějaké videa.

Jan Novobilský, Ostrava, 22 let

09.06.2013